31.5.2009

KASVIHUONE

Tässä se ihanuus on. Hieman olen vielä hukassa tämän toiminnan kanssa, mutta luulen että tekiessä oppii. Kokeilin myös eka kertaa kasvusäkkejä tomaatille. Niistä käyttötietoja sitten kun kokemusta karttuu.
Pikkuhiljaa alan laittamaan ympäristö kuntoon, ja istuttelemaan kasveja sisälle.

Takaosaan kasvihuonetta meinaan tehdä vielä pöydän ikkunan laseista, jotta niihin saisi kasvamaan jotain ruukuissa olevia matalia kasveja.

Pohjavaluu:
Edestä:

25.5.2009

23.5.2009

APUAAAA!!!

Ostin pari vuotta sitten markkinoilta tällaisen kukan. Myyjäkään ei tiennyt tälle nimeä, joten jos joku vain tunnistaisi tämän niin olisin kiitollinen. Kukkii syksyllä, viihtyy auringossa ja leviää pikkuhiljaa. Ei ilmeisesti kovin yleinen, tuotu Amerikasta. Kukasta tulee valkoinen mutta ei puhtaan valkoinen, kerää perhosia puoleensa. En ole saanut mistään apua joten jos joku tietää nimen tai omistaa kyseisen kukan niin kaikista tiedoita olisin kiitollinen.

kukkapenkki

Hieman uutta kukkapenkkiä laiteltu. Nyt vain pitäisi vielä keksiä joku kukka joka alkaa kukintansa noiden kevätesikoiden lakastuttua.

Ennen

jälkeen

Hieman on vielä ankean näköinen uusi penkki, mutta odottakaamme ensi kevääseen jolloin kevätesikot ovat jo levinneet laajemmalle. Ovat nimittäin aivan mahdottomia leviämään, siksi istutin ne noin harvaan.

Niin ja se KASVIHUONE on vihdoin kasassa, juttua ja kuvia siitä myöhemmin.

21.5.2009

KAUNIITA

Kuinkahan näille käy, kun ovat luvanneet yöpakkasia? Toivotaan ettei mitenkään.

19.5.2009

heikottaa

Pian taas linjoilla, sillä nyt ilmeisesti myyräkuumeessa tai jossain muussa kummallisessa taudissa.
Tänään alkaa kasvihuoneen kehikon valuu, mutta minä vain katselen sitäkin ikkunasta. Kyllä hatuttaa....

14.5.2009

KUVIA


Vuorenkilpi

















Raparperi

UUSIN LELUNI

Jokin aika sitten puhuin miehelleni, että haluaisin oksasilppurin. Koitin perustella hankintaa vaikka millä asioilla, mm. saisimme hyvää kuiviketta kompostoriin, haketta marjapensaisen juurille... Ei ottanut hankinta tuulta purjeisiin. MUTTA eräänä päivänä mieheni ilmoitti että oli keksinyt hyvän idean: kyllä meidän olisi hankittava oksasilppuri, kun siitä olisi paljon hyötyä mm. saisimme katetta pensaiden juurille....
Siis näinhän tämä menee.. (olinkohan ilmaissut asian väärin jossain vaiheessa?).

no nyt kun mieheni keksi tämän loistavan idean niin hommattiinhan se pihaa "komistamaan". nyt saa oksat kyytiä.

Ainut miinus on se ettei se silppua kunnolla tuoreita oksia, mutta ei hätää onneksi noita kuivia karahkoita löytyy pitkin tannerta. Ihan suht hiljainenkin on, joten siitä plussaa.


Ja sitten hieman "lapsityövoimaa", tosin itse halusivat auttaa.

8.5.2009

MUISTA TOUKOKUUSSA!!

Tässä hieman muistilistaa mitä kaikkea pitääkään muistaa tehdä puutarhassa toukokuussa.
Itse asun keskisessä Keski-Suomessa joten listassa on sellaisia asioita jotka ovat minulle ajankohtaisia. Äsken pihalla kuvasin vielä viimeiset lumikasat joten sitäkin vielä löytyy meiltä.



Nämä ovat siis sellaisia muistutuksia joita erityisesti minun pitää omassa pihassani muistaa!

* Haravoi nurmikolta edellisvuoden kuloheinä, sammal ja lehdet (joita ei jaksettu syksyllä haravoida) pois.

* Korjaa nurmikossa olevat vauriot paikkaamalla

* Kunnosta istutus- ja parvekelaatikot sekä ruukut

* Istuta syyskesällä kukkivat perennat

*Tulevaisuudessa, kunhan saan kasvihuoneen niin kasvihuoneen siivous ja tavaroiden paikalleen laitto

* Tarkista ja puhdista lasten hiekkalaatikko sekä lelut.

* Laita parvekkeelle laatat ja tuolit.

* Huolla/öljyä pihatuolit

* tarkista että ruohonleikkuri on OK

Lisäyksiä tulee kunhan MUISTAN mitä kaikkea pitääkään tehdä.





















Muutamia kukkia sekä niin ihanaa ruohosipulia. Lopuksi vielä kuva myyrien ja jänisten tekemistä tuhoista. Ainut onni on että nämä oksat ovat viime syksynä kaadetuista vaahteroista, joten eivät ovat enää eläviä oksia. Mutta kuten näkyy on niillä ollut hyvät ja herkulliset juhlat talven aikana.

5.5.2009

SUUNNITTELUA



Äsken piti hieman käydä haravoimassa, vaikka selkä hieman vihoitteli. Pääsääntöisesti jaoin kuitenkin ohjeita muille perheenjäsenille mistä mihinkin asioita pitäisi viedä.

Tein suunnitelmaa marjapensaiden osalta. Tällä hetkellä meillä on 7 viinimarjapensasta ja 2 karviaispensasta. Haaveena on vielä keväällä ostaa viherherukka (kuulemma lajike vertti on maukas). Nämä pensaat ovat kuitenkin hujanhajan pihalla joten suunnitelmiin kuuluin niiden yhdistämisen samalle alueelle. Näin saisin pihakeinulle paremman alueen kuin mitä nyt on sekä pientä järjestystä hajanaisuuteen.

Tässä vielä kuvia tällä hetkellä hyvin ankeasta pihasta, kun mikään ei oikein kuki ja nurmikin on haravoimatta osin.
Kyllä se jo kuukauden päästä kukoistaa....

PIAN LINJOILLA

Nyt on ollut pientä taukoa päivityksissä, anteeksi. Syitä on muutamia. Olin itsestäni lasten kanssa vapun pyhät joten aika oli hieman kortilla. Kaksi päivää auttamassa kaveria syntymäpäivien tarjoilussa ja ehkä kaikkein inhottavin juttu oli että selkäni sanoi sopimuksen irti perjantai-iltana. Lauantaina sitten päivystykseen (kiitos mummille lasten hoito avusta) ja eilen kuvauttamaan selkä. Mitään vikaa ei röntgenissä löydetty, mutta kipu ei ole vain hellittänyt. Lääkkeitä ja lepoa (hyvä juttu tuo lepo, kahden lapsen kotiäidille)

Nyt sentään pääsen jollan tavalla kävelemään, mutta ei tämä kivaa ole. Tänään haen vielä tukivyön ja visiitti fysioterapeutin pakeille, joten katsotaan löytyykö niistä apua.

Vettä sataa ja mieli hieman maassa, mutta kyllä tämä tästä, ainakin joskus.


Muutamia kukkia putkahellut maasta esiin. kuvaan ne kun sain vihdoin kamerankin takaisin.