29.7.2010

KORISTEKAALI

EDIT 2.8.2010: Tässä ne tuholaiset ovat:

Todellinen pitsilehtinen koristekaali. Pitkään olivat hyvännäköisiä ja oikein vehreitä, kunnes ötökät löysivät kaalini ja tekivät niihin omat koristeensa. HARMITTAA

24.7.2010

HOSTIA HOSTIA

Ja nyt saa taas auttaa huonomuistista. Olen nimittäin johonkin merkinnyt mitä kuunliljoja nämä ovat, mutta ovat niin hyvässä piilossa etten muista missä.
Luulisin tämän olevan sinikuunlilja (takana oleva puska on jo eri lajia): Lehdet tosin näyttävät kuvassa vähemmän sinisiltä kuin luonnossa ovat.

Tämä seuraava voisi olla?
ja tässä kolmas:

18.7.2010

KESÄ

Otin muuten käyttöön kommenttien valvonnan joten älä hätile jos komenntisi ei heti näy.
Kommentteja/vinkkejä/ajatuksia kuitenkin saa laittaa mielellään, sillä niitä on kiva lukea!
AURINKOISIA PÄIVÄ KAIKILLE!!

14.7.2010

KURJENKELLO?

Olisikohan tämä nyt se kurjenkello: Kurjenkello, Campanula persicifolia AlbaNäiden kuvien ottamisen jälkeen on puhjennut paljon uusia kukkia ja puska näyttää nyt paljon hienommalta.  Jaoin ja siirsin näitä kukkia uuteen rinteeseeni ja hyvin näyttivät lähteneen kasvuun. Levisi edellisessä paikassa tosi voimakkaasti ja annoin jo säkillisen taimia eteenpäin kun en jaksanut kaikkia istuttaa. Toivotaan että nytkin leviää ja näin ollen rehevöityy.
Kaunis kukka joka oikein "loistaa" hämärtyvässä illassa.

13.7.2010

LAMPUNVARJOSTIN JA LOBELIOITA

Hamstaara ja kierrättäjä kun olen, niin tässä taas yksi "taidonnäyte". Olen pitkään kerännyt lampunvarjostimia lähinnä niiden rautakehikoiden vuoksi. Nyt varastosta löytyi yksi lamppu, jossa oli jäljellä vielä valkoinen ohut kangas ja kaunis aaltoileva alalaita. Ei muuta kun lamppu ylösalaisin aukon kohdalle kangas, mullat sisään ja sitten kukat päälle. Kangas pitää hyvin mullat sisässä, mutta päästää liian veden läpi joten salaojia ei tarvita. Näppärää tehdä "omia" kukkaruukkuja.

Violetti lobelia on riippuvaa ja nimeltään Regatta Rose lobelia. Valkoinen on pystyyn kasvavaa jonka nimeä en tiedä.

12.7.2010

ENSIMMÄISENI

Olen aina haaveillut kärhöistä ja nyt niitä keväällä kolme ostin. Ensimmäinen on alkanut kukkimaan JEEEEEEEE!!! Lehtiä ei ole paljon ja alussa näytti, että kaksi vartta jotka siitä lähtivät olisivat naksahtaneen poikki, mutta en hennonut katkaista niitä (vaikka olisi kyllä ehkä pitänyt), kun ajattelin että kuolee koko kukka ennenkuin alkaa edes kasvamaan. Kuitenkin ne olivat elossa ja nyt tekee paljon kauniita kukkia. Kukkana on siis:
JALOKÄRHÖ clematis "the president"

monivuotinen (toivottavasti myös minulla)
Normaali kastelu
korkeus 200cm
vyöhyke 1-4
Puolivarjoinen paikka

Raasun näköinen tällain kuvassa katsottuna tuo köynnös:


6.7.2010

MUSTASILMÄSUSANNA

Ainahan sen ei tarvitse olla ylöspäin köynnöstävä, vai?!
Minun mielestäni erittäin kaunis:

5.7.2010

KESÄKURPITSA


Nämä kuvat on otettu jo jokin aika sitten, mutta nyt vasta näytille. Nyt vain toivotaan että antavat satoa myös meidän kasvattamana. Nämä on istutettu meillä sellaiseen puiseen harvaan laatikkoon joka toimii ikäänkuin kohopenkkinä.
Tämä seuraava teksti on suoraan Exotic Gardenin sivuilta:

UUTUUS 2010. Ainutlaatuinen lajike, jonka papaijamaiset, kullankeltaiset hedelmät painavat n. 150 g. Murea ja hyvä kesäkurpitsa täytteeksi, höyryssä kypsennettäväksi tai grillattavaksi. Mitä enemmän satoa korjaa, sitä enemmän sitä tulee. Erittäin aikainen – todella hyvä lajike pohjoiseen ilmastoomme. Puolipensasmainen kasvutapa ei vaadi paljon tilaa. Hedelmät kannattaa korjata n. 7-8 cm:n pituisina.      







 

2.7.2010

RENTOAKANKAALI (ajuga reptans)

Kaunis ja ihana maanpeitekasvi.
Kukintakuukausi: kesäkuu (meidän korkeuksilla kukkii vielä heinäkuun puolellakin jonkin aikaa)
Korkeus: 15-20cm
Leviää rönsyjen avulla nopeasti
Puolivarjoisassa viihtyvä