24.3.2011

TAPAHTUU TÄÄLLÄKIN JOTAIN

Siis on kevät tullut tännekkin(paitsi että ulkona on satanut lunta tänään koko päivän). Kevät on tullut siinä suhteessa, että siementilaus on tehty ja siemeniä on istuletu ahkeraan.
Tein hankinnan ja osti tuollaisen mini taimiastian/kasvihuomeen ja ainakin näin äkkisiltään tuntuu kätevältä ja siistiltä vaihtoehdolta. Lisäksi olen tykästynyt noihin rasioihin joissa myydään viinirypäleitä. Ne on käteästi kirkkaita, kannellisiä ja niissä on reiät pohjassa. Siistejä taimiastioita siis nekin.

 

Istuttelin mm.
johanneksensauramoa (perenna)
ryhmäsamettikukkia (erilaisa)
lavakurkkua
amppelimansikkaa
kesäkurpitsaa

Laittelen näistä myöhemmin kuvia ja tekstejä. Mutta ovat ihan hyvin ainakin lähteneet alkuun.

Kasvihuonetta olen myös kaivellut lumikasan alta ja käynyt jo hieman nuuhkimassa mullan tuoksua. Täytyy koittaa hommata sinne lämmitin, jotta saisi kasvit huoneeseen jo tavallista aikaisemmin.
Kyllä se sieltä vain tulee, nimittäin kevät ja kesä.

1.3.2011

KEVÄT TULEE

Kevät on tulossa. Sen tietää siitä, että linnut alkaa laulaa, räystäistä tippua vesi, kukkien siemenet pitää laittaa multaan, sisällä näkyy mieletön määrä leijailevaa pölyä, ikkunat ovat likaiset, silmiä pitää siristellä kirkkaassa kevätauringossa....
Viimeistään nyt on siis aika istuttaa mm. mustasilmäsusannan siemenet.
Maaliskuussa on aika istuttaa myös: tomaatti, paprikat, chilit (mielellään helmikuussa), persilja, petunia, ahkeraliisa ja joitakin muita. Nuo nyt on sellaisa mitä itse todennäköisesti tulee laitettua.

Kohta alkaa siis tuoksua multa sisällä ja tarkkailu joka aamu, etää onko yön aikana tapahtunut mitään laatikoissa.