30.6.2011

JOULU- vai JUHANNUSKUKKA

Tänään kiertelin jälleen pihamaalla ja silmiini osui jokin valkoinen läntti keskellä tarha-alpi penkkiä. Lähempi tarkastelu tuotti iloisen ja hauskan yllätyksen. Keväällä heitin penkkiin täysin lakastuneiden, jouluna hankittujen hyasinttien mukulat ja kappas vain, tässä tulos. Kaksi puhtaan valkoista hyasinttiä:


Meinaan tehdä tässä pikkuhiljaa muutoksia blogini tunnisteisiin joten ns. haamupäivityksiä saattaa tulla.

21.6.2011

NUOKKUSYREENI

Ja selvisihän se mikä pensas keskellä meidän etupihaa töröttää. Tai toivottavasti olen oikeassa ja jos en ole niin joku kiltti lukija huomauttakoon ja korjatkoon pensaan nimen oikeaksi.

Siis keskellä etupihaamme (täysin väärässä paikassa) on pensas joka on tänä vuonna kukkinut komeasti. Monena vuonna olen leikannut sen melkein alas asti, kun on ollut aikeissa siirtää se uuteen paikkaan, mutta kuinka ollakkaan emme ole saaneet sitä siirrettyä.

NUOKKUSYREENI

Oksat kasvavat aluksi pystyyn, mutta kaartuvat vähitellen sivuille. Myös sirot kukinnot nuokkuvat.
Sopivat aidanteeseen sekä yksittäin ja pensasryhmiin.

korkeus 3-4m
Kukinta: Kesäkuussa avautuvat kukinnot ovat vaaleanpunaisia, kapeita ja selvästi nuokkuvia
Aurinkoinen-puolivarjo paikka
Vyöhyke 1-3(4) meidän talo sijaitsee tuolla 4 vyöhykkeellä ja hyvin kasvaa.
Leikkaus: Syreeneitä leikataan varovasti, sillä kukkasilmut sijaitsevat vanhojen versojen kärjissä. Vanha pensas nuorennetaan mieluiten harventamalla vanhimpia ja heikoimpia oksia.
kiinni olevat kukkanuput   
melkein auki
auki

ja koko pensas


19.6.2011

PERHOSORVOKKI

Luulin tätä tuoksuorvokiksi, mutta kiitos ihanan lukijan hän oikaisi minulle, että kyseessä taitaa ollakkin perhosorvokki. Tälläinen ihanuus leviää hyvin kukkarinteessä.



17.6.2011

TAAS TOIMII

äkkiä kuvia kehiin kun kone toimii.
tillipioni
Kevään hankintana on ollut tillipioni. Ei kukiminulla vielä tänä kesänä, mutta olisin tyytyväinen js saisin sen selviytymään talven yli. 3 pientä tainta ostin, joten saa nähdä kuinka käy. Pääsivät viimekesänä uudistettuun rinteeseen. Kasvavat vain noin 30-40cm korkeaksi joten sopii hyvin minulle (siis ihmiselle joka on laista tukemaan korkeita kasveja)

Toinen hankintani on ollut särkynyt sydän. en tiedä mikä tässä kyseisessä kukassa on mutta olen aivan hullaantunut tähän. jotenkin se vain on niin kaunis. Nyt se on ruukussa, mutta meinasin istuttaa sen ajoissa syksyllä maahan ja katsoa että talvehtisiko siellä. Toivotaan.
särkynytsydän
Jalopähkämöä sain siskoltani ja tässä se on juuri istutettu joten "hieman" raasun näköinen
jalopähkämö  
Daalioita olen kanssa muutaman uuden hankkinut, mutta niistä ei ole vielä kuvia. Nyt kun taas kone toimii niin juttuja tulee tiuhempaaan.

Lokoisia kesäpäiviä kaikille!!! joskus sitä toivoo olevansa kissa.
NAUTTIKAA JA OTTAKAA RENNOSTI, niin minäkin teen

8.6.2011

PÄIVITYSTÄ

Tietokoneemme särkyi joten valitettavasti blogiini ei tule nyt kovin tiuhaan päivytksiä, ainakaan kuvia en saa tänne tulemaan. Välillä käyn aina jossakin lainakoneella joten joitakin kuvattomia päivtyksiä saattaa tulla.
harmittaa vietävästi, sillä juuri nyt olisi puutarhasssa tapahtumassa niin paljon muutoksia ja monet kukat kukkivat.

Rinnettä laitettu, siis pengerretty ja ajettu multaa. Kukkia siihen olen juuri hakemassa siskoltani ja varmaan jokin verran siihen pitää myös hommata ihan myymälöistä perennoja,sillä sen verran iso se rinne on. kasvihuoneessa tomaatti, kurkku, chili ja persilja voivat hyvin. Daalioita, särkynytsydän, ja jokin lilja lähtivät hyvin kasvamaan. Pieni mansikkamaa tehty puulaatikkkoon ja pieniä pyöreitä porkkanoita istutettu.
siis kaikkea ihanaa tapahtuu pihassa.

Harmi vain kun niitä kuvia ei ole nyt tarjota, mutta toivotaan että saan uuden koneen mahdollisimman pian ja voin taas tarjota kuvia pihastani teille.