1.5.2011

KIRSIKKA KAVEREINEEN

Lumet ovat sulaneet pihasta. Joitain sipulikukkia on alkanut nousemaan mullan alta. Kasvihuone on pesty ja se odottaa uusia kesäasukkaita, Kuusiaitaa siistitty ja lehtdet haravoitu pihasta.

Jotenkin ei vain ole saanut aikaiseksi päivittää kumpaakaan blogia. Tuntuu ettei muka jaksa kirjoittaa mitään järkevää, (jos sitä järkevää teksitä muulloinkaan tulee)
Nyt kuitenkin päätin kirjoitella hieman, sillä tänään on tuullut tosi kylmästi ja lämpötilakaan ei ole hivunnut 7 astetta korkeammalle, ollut siis mainio päivä sisäpuuhiin.

Viime viikolla ukko täytti vuosia ja sai lahjaksi kirsikkapuun. Voi kuinka jo odotan sen tuottavan runsaasti satoa.
Lajike on Latvian matala.

KIRSIKKAPUU LATVIAN MATALA

Pensaskirsikka ´Latvian Matala´ on suhteellisen matalakasvuinen ja pensastava kirsikka.
Kasvaa n. 1,5-2 m
Viihtyy aurinkoisella paikalla (niinkuin muutkin kirsikat)
Makeat ja herkulliset marjat kypsyvät aikaisin; heinäkuun alussa.
Vyöhyke 1-3 (4)

kirsikka "latvian matala"

Tällä viikolla kävimme sitten kaupungissa asti ja sieltä tarttu puullemme kaveri matkaan. Minä sain jo ennakko äitienpäivälahjaksi SUKLAAKIRSIKKAPUUN.
siis ihanaa kun suklaa on jo liitetty tähän ihanaan marjaankin. Tosin en tiedä maistuuko marjoissa yhtään suklaa, mutta jo nimi on makea.

SUKLAAKIRSIKKAPUU

Suklaanruskeat ja miedosti mantelilta maistuvat makeat hedelmät.
Kestävä ja matalakasvuinen.
Kasvaa 1,5-2 metriä korkeaksi pensaaksi, jonka kasvutapa on kauniin pyöreähkö. 
Hedelmät kypsyvät aikaisin elokuussa.
Suklaakirsikka tuottaa satoa jo vuoden kuluttua istutuksesta. 
Itsepölyttävä, joten hedelmiä kypsyy, vaikkei pihalla muita kirsikoita kasvaisikaan.

kasvuvyöhyke: I-III
keskim. korkeus: 1,5-2 M
kasvupaikka: Aurinko/puolivarjo

suklaakirsikka

4 kommenttia:

 1. No viikonloppuna olikin niin kylmää, ettei juuri puutarhahommat kiinnostaneet. Oi,että kuin saisi kasvihuoneen...huoh...

  Minulla olisi myös yksi paikka jonne olen miettinyt jotain hedelmäpuuta, päärynä tai kirsikka.Ehkä, kun on jo kaksi omenapuuta.

  VastaaPoista
 2. Kirsikkapuu on meillekkin uusi tuttavuus, noin niinkun omassa pihassa kasvatettuna. Toivon todella että viihtyvät ja tuottavat satoa sillä pidämme kovasti koko perhe kirsikoista.
  Nämä lajikkeet ovat siitä ihania etteivät tosiaankaan kasva kovin korkeisksi joten kirsikoiden kerääminen on helppoa ja samoin leikkaaminen.
  Tiedottelen jatkossa kuink viihtyvät meillä.

  VastaaPoista
 3. Istutin pihaan 2 Latvian matalaa 4 vuotta sitten. 2 ensimmäistä kesää olivat pelkät yksittäiset risut (aloin olla aika epätoivoinen), kolmantena alkoi haaroa ja nyt näyttää jo selvästi puskan alulta. Viime vuonna tyli ensimmäinen kirsikkakin! Tänä kesänä kukki aivan valtavasti (vain toinen, toisessa vähänlaisesti), innolla odotan, joko saataisiin satoakin...

  VastaaPoista
 4. Tänä vuonna ei ainakaan tuo latvian matala kukkinut, mutta hyvin näyttää juurtuneen paikoilleen sillä ihan vihreältä ja hyvinvoivalta näyttää.
  Suklaakirsikassa sen sijaan oli jo reilut 20 kukkaa joten siitä voidaan odotella satoa jo tänä vuonna. (toivottavasti) olen ihan hämmentynyt tästä kukinnasta, sillä en odottanut sitä vielä ihan näin ensimmäisenä kesänä.

  VastaaPoista