11.10.2011

SYYS HILJAISUUTTA

Niinkuin olen jo joskus aiemmin kertonutkin niin aina syksyisin minuun iskee puutarhan suhteen blääh kausi. Mikään ei enää aloita kukintaansa, ilma on synkkä ja ....
Jotain pientä kuitenkin täytyy tehdä ja kasvihuoneen olenkin jo laittanut melkein kokonaan talvikuntoon.

Kasvihuoneen saldo: 
Persilja kasvoi erittäin hyvin ja vieläkin kasvaa.
kesäkurpitsat olivat ensimmäistä ja viimeistä kertaa kasvihuoneessa; liian kostea paikka (ainakin näin sateisena kesänä) kukki kauniisti ja heldelmät tuli, mutta hetken kasvettuaaan alkoivat homehtua. Toissa kesänä ulkona laatikossa kasvoivat erittäin hyvin ja runsaasti, joten ensi keäksi palaan vanhaan systeemiin.
Tomaatit, joita oli eri lajikkeita, kasvoivat hyvin, mutta niitäkin oli liikaa tuon kokoiseen kasvihuoneeseen. Lopulta kävi taas niin että ovet oli jääneet auki yhdeksi yöksi ja ne olivat "paleltuneet". Pitäisi varmaan hommata se lämmitin sinne.
chilit, laitettiin hiemna liian myöhään kasvamaan ja näin ollen satoa alkoi tulla hieman myöhään, mutta ovat sitkeämpiä tapauksia ja näin ollen kypsyvät edelleen kasvihuoneessa.
Jokin kurkku; jäi kukinta-asteelle :(  Ei ilmeisesti ollut tarpeeksi tilaa ja jäi kaikkien muiden varjoon.

Ensi kesänä taas uudella innolla kasvihuoneen kimppuun.

2 kommenttia:

 1. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
  Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

  Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

  Minullakin tuli innostuttua vähän liikaa kasvihuoneen kanssa ja se muistutti lopulta viidakkoa... ensi keväänä vähän vähemmän tomaatin taimia =)

  VastaaPoista
 2. Kasvihuonetta etsiskelen ja sen vuoksi kävin blogissasi. Kevät ja melkeimpä kesäkin on tullut, eli herätys!

  VastaaPoista