21.6.2011

NUOKKUSYREENI

Ja selvisihän se mikä pensas keskellä meidän etupihaa töröttää. Tai toivottavasti olen oikeassa ja jos en ole niin joku kiltti lukija huomauttakoon ja korjatkoon pensaan nimen oikeaksi.

Siis keskellä etupihaamme (täysin väärässä paikassa) on pensas joka on tänä vuonna kukkinut komeasti. Monena vuonna olen leikannut sen melkein alas asti, kun on ollut aikeissa siirtää se uuteen paikkaan, mutta kuinka ollakkaan emme ole saaneet sitä siirrettyä.

NUOKKUSYREENI

Oksat kasvavat aluksi pystyyn, mutta kaartuvat vähitellen sivuille. Myös sirot kukinnot nuokkuvat.
Sopivat aidanteeseen sekä yksittäin ja pensasryhmiin.

korkeus 3-4m
Kukinta: Kesäkuussa avautuvat kukinnot ovat vaaleanpunaisia, kapeita ja selvästi nuokkuvia
Aurinkoinen-puolivarjo paikka
Vyöhyke 1-3(4) meidän talo sijaitsee tuolla 4 vyöhykkeellä ja hyvin kasvaa.
Leikkaus: Syreeneitä leikataan varovasti, sillä kukkasilmut sijaitsevat vanhojen versojen kärjissä. Vanha pensas nuorennetaan mieluiten harventamalla vanhimpia ja heikoimpia oksia.
kiinni olevat kukkanuput   
melkein auki
auki

ja koko pensas


4 kommenttia:

  1. Aivan ihana sireeni, minä sitten niin tykkään näistä..siirrätkö sen toiseen paikkaan?

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus olisi siirtää se toiseen kohtaan sillä se on nyt aivan keskellä etupihaa ja sillä tavoin "väärässä" paikassa. hyvin näyttää viihtyvän tuossa joten samankaltainen paikka täytyy sille löytää. Aikaisemmin ympärillä on ollut toisiä kukkia ja pensaita, mutta vuosien saatossa kaikki muut on siirretty pois paitsi tämä pensas.

    VastaaPoista
  3. Upea pensas. Suunnitelen nuokkusyreenin istutusta pihallemme. Kuinka leveä ja korkea kuvan pensas on ja missä ajassa se on kasvanut tuohon kokoon? Yritän arvioida tarvittavien pensaiden määrää...suuri kiitos etukäteen vastauksestasi, siitä olisi kovasti apua.

    VastaaPoista
  4. HEI anonyymi.
    Pensaan ikää en osaa sanoa tarkasti, kun oli jo istutettu tähän pihaan kun talon ostimme 2001. Mutta olen leikannut sen ihan alas jossain vaiheessa ja muutaman kerran myös leikannut melko rajusti, kun olin aikeissa siirtää sitä, mutta se sitten jäi. Mielestäni on nopea kasvuinen kun oikeaan ja mieleiseen paikkaan sen istuttaa.
    Tämä pensas on reilu 1,5m leveä ja reilu 2m korkea. Mutta ainakaan meillä ei ole ihan kauheasti kärsinyt noista leikkauksista, vaikka ohje annetaan varovaiseen leikkaukseen. Sakohan tästä mitään selvää? jos jokin asia vielä mietityttää niin kysäse uudestaan niin koitan vastata.

    VastaaPoista