22.6.2010

RINNE

Tätä on tehty pitkään ja hartaasti.  Lähinnä johtuen siitä että olemme hitaita ja välillä niiiiin laiskoja. Mutta pikkuhiljaa se alkaa valmistua ja toivotaan että jo parin vuoden päästä näyttää ihan hyvin voivalta ja kauniilta.

Tämä rinne on jyrkkä ja ollut jo pitkään hyvin sekasortoisen oloinen. Rinteeseen oli istutettu joskus 1980-luvun puolessa välissä vuorimäntyjä jotka olivat jossain vaiheessa päässeet kasvamaan yli isoiksi ja raaskun näköisiksi.

Alussa revimme käsipelissä pois viisi tällaista juurakkoa. (jotkut olivat onneksi jo aika hapraita kun niistä oli männyt kaadettu jo aikoja sitten)

Vanhaa huonoa maata hieman pois, sitten alettiin tasoitella ja hieman pengertää:

 
Rappusten viereen läjä kiviä ja suoja levy jotten multa pääse sitten valumaan kivien päälle rinteestä.
Alareunaa hieman muotoiltiin ja harmiksemme jouduimme ottamaan ennen siinä olleet ratapöllit pois sillä muurahaiset olivat kaivertaneet ne ihan ontoiksi ja lahoiksi.
Tuonne vasempaan laitaan laitoimme verkkoa jonka juurelle istutimme villiviiniä josta saadaan sitten hieman suojaa ettei naapuriin näy.
Näissä kuvissa se ei vielä vaan näy kunnolla, kun ei vielä olleet lehdet kasvaneet.
Sitten paljon multaa, pihasta löytyneitä kukkia ja lahjaksi saatuja. Päätin etten tähän penkkiin osta yhtään uutta kukkaa vaan teen vaihtareita ja jaan jo pihassani olevia kukkia tähän. Voi olla että tulee hieman sekasortoisen näköinen, mutta minusta on pääasia että siinä kasvaa kukkia joista joku on aina kukassa ja näin ollen koko kesän tässä riittää loistoa.
Vielä tämä on kesken sillä kivien reunuslevyä pitää madaltaa, kiviä tuoda paikoilleen, multaa ajaa ja kukkia istuttaa. Mutta hiljaa hyvää tulee, tai ainakin valmista jos ei niin hyvää.

 
Rinteen kukista kirjoitan joku toinen päivä. Siinä mm. tulikellukka, kesäpikkusydän, ahomansikka, hopeahärkki, villiviini...

3 kommenttia:

 1. Haa, hyvältä näyttää! Kiva nähdä miltä rinne näyttää kasveineen päivineen.
  Meillä on myös murheenkryyninä rinne naapurin rajalla. Nyt siinä on vanhaa koivuangervoa (rumaa ja risuista), josta haluaisin päästä eroon. Olen koittanut istutella yhtä jos toista, mutta tiukassa savimaassa mikään ei viihdy.
  Pitäisi pengertää, mutta se on niin suuritöinen urakka, että aloituskin tuntuu ylivoimaiselta...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea.
  Täytyy ottaa kuvia pikkuhiljaa tuosta rinteestä ja lisäillä niitä tänne. Alussahan kaikki näyttää hieman raaskuilta, muuta eiköhän ne kasva siitä kun kunnolla juurtuvat.

  Tätäkin rinnettä suunniteltiin pengerrettäväksi siitä asti kun taloon muutimme (2001), mutta nyt vasta oli jaksamista ja aikaa niin paljon että projektimme aloitettiin. Tosin noiden rappusten oikealla puolella on toinen samanlainen rinne joka odottaa kunnostusta, joten homma ei lopu suinkaan tähän.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana rinne! Ja ennenkaikkea se, että kerrankin näen jotain muuta kun niitä iänikuisia tiilimuureja millä pengerrys tehty.. Kiitos aivan ihanasta ideasta!!!

  VastaaPoista