23.6.2010

TULIKELLUKKA

Istutin uuden rinteen ylimpään osioon tulikellukkaa. Tästä sanotaan joissakin opuksissa ettei leviä kovin vauhdilla, mutta sain tätä siskoltani jolla se leviää ja leviää ilman jakamistakin.


TULIKELLUKKA (Geum coccineum)
Mätästävä ryhmäperenna. Lehdet ovat tuuheat ja osittain ikivihreät. Liuskoittuneet, sahalaitaiset lehdet ovat tummanvihreät ja nukkaiset. Maljamaiset, pienehköt oranssit ja runsaslukuiset kukat pystyjen kukkavarsien päässä.
Aurinkoinen/puolivarjo
Kukkii pitkään (touko-heinäkuu), varsinkin jos leikkaa aina kuihtuneet kukkavarret pois. Saattaa kukkia jopa syksypuolella uudestaan.
Hyvä ryhmäkasvi. Reunus- ja kivikkokasvi jota voi käyttää myös leikkokukaksi.
Korkeus: 20-40cm
Leveys:30cm

Minulla ei vielä kovin runsaasti kuki kukka tänä vuonna sillä istutin sen vasta äskettäin, mutta muutamia kukkia siihen on ilmaantunut.
















2 kommenttia:

  1. Istuta tuohon viereen syksyllä sinisen helmililjan sipuleita, saattavat kukkia yhtä aikaa ja näyttää muuten tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. KIITOS VINKISTÄ!!
    Meinasinkin jossain vaiheessa, että kun noita "kerroksia" on kolme niin yhteen istutan helmililjoja, yhteen idänsinililjoja ja yhteen sitten jotainkin muuta. Mutta yllättäin tämä on jäänyt vielä suunnittelu asteelle.

    VastaaPoista