26.8.2010

PIHAKÄENKAALI

Tätä kukkaa tuli aivan pieni kasa tulikellukoiden seassa, mutta jo kesän aikana levisi melkoisesti (hyvä niin) Tykkään tästäki kovasti ja on oiva maanpeitekasvi.
Tämän verran sitä tuli:
Ja nyt sitä on jo näin paljon. Kukinta parhaillaan menossa.
Pystykasvuinen.
Viininpunaiset lehdet muistuttavat neliapilaa.
Pienet, keltaiset kukat.
Leviää kylväytymällä.


Korkeus 20-40cm
Kukintakuukausi: heinä-syyskuu

HUOM:
Syötynä pieni määrä on vaaraton, runsaamin syötynä voi aiheuttaa vatsaoireita ja suurissa määrissä munuaisvaurion.

4 kommenttia:

 1. Tuota ei hirmuisesti mielestäni istutettuna näe, mutta ehdottomasti kaunis oikeassa paikassa! Ehkä tuo ei yksinään ole niin kaunis mutta suuressa ryhmässä se voi täydentää kokonaisuutta erinomaisesti!

  PS. Olen muuten avanut blogiini muille mahdollisuuden esitellä oma puutarhansa. Samalla bloggaajat saavat linkin takaisin omaan blogiinsa, joten tuo myös uusia lukijoita :)

  Olisi mahtavaa jos sinäkin haluaisit esitellä puutarhasi! http://www.puutarhablogi.com/puutarhaesittely/

  VastaaPoista
 2. Käenkaali on mainio kasvivärjäyskasvi!! Sävynä vaaleanpunainen-vaaleansininen-vaaleanvioletti, jopa samasta väripadasta!

  VastaaPoista
 3. Huomasin kukkapenkissäni tänä kesä ja ihmettelin. Kiitos, sain nyt nimen ja tiedon elintavoista. Kaipaankin juuri maanpeitekasveja. Tässä erikoisen viehko väri. Mitein minka kanssa sopisi yhteen?

  VastaaPoista
 4. HEI!

  minä olen hieman huono kertomaan mikä sopisi minkäkin kanssa kun minulla se vain leviää tuolla kaiken muun seassa. Mutta varmaan jokin vaalea (hopehärkki) kasvi voisi sopua hyvin. Minulla suurimman puskan vieressä kasvaa tulikellukka ja ihan hyvältä se mielestäni näyttää siinäkin. Jokin viisaampi ja oikein puutarhasuunnittelija voisi sanoa kyllä jotain ihan muuta, mutta jokainen tykkää erilaisista yhdeltelmistä joten varmaan kokeilemalla löytää sen itselleen mieluisan yhdeistelmän.

  VastaaPoista