12.8.2010

TUOKSUVATUKKA

Tuoksuvatukkahan on monivuotinen ja siitä sanotaan että se kukkii edellisen vuoden versoilla. Meillä on tapana leikata oksat joka syksy aivan alas, koska emme "kasvata" tuoksuvatukkaa kukkien vuoksi, vaan pääsääntöisesti näköesteenä. Ja talvella en tykkää että niitä varrentököjä on pystyssä lumihangessa, koska paikka on sellainen jossa lapset peuhaavat lumikasoissa. Tämä on kuitenkin niin nopeakasvuinen kasvi että kerkeää hyvin jo kesäkuussa kasvamaan reilut 2metriseksi.
Jostakin syystä pensaaseen kuitenkin tulee joka vuosi muutama kukka ja kauniitahan ne ovat, sitä ei käy kieltäminen.
Tarkkana saa olla kasvin leviämisen suhteen sillä vallottaisi varmaan koko pihan jos sille vain antaisi tilaa. Ei siis passaa jättää yhtään juurenpalaa heinikkoon jos ei kasvin halua leviävän.

Tämä kuva on otettu 10.6 joten on kerennyt kasvaa tuosta jo melkoisesti:
Ja tässä tänäpäivänä kuvattuja kukkia:

4 kommenttia:

  1. Tuoksuva tukka, niin joku joskus sitä nimitti.. ;o)

    VastaaPoista
  2. Hei, tässä pisti silmään tuo, että leikkaatte joka vuosi kaiken pois. Tässä tuoksuvatukassahan vissiin on, että edellisvuotiset versot kukkii ja vain kukkineet versot leikattaisiin syksyllä tai keväällä pois. Näin olen käsittänyt.

    VastaaPoista
  3. No niinhän me leikataan tämä joka syksy matalaksi. Olen kyllä tietoinen että kukat tulevat edellisvuoden versoihin, mutta niin kuin tekstissä kerroin kasvatame tätä nopeakasvuisuutensa ansiosta näkösuojana, ei niinkään kauniiden kukkien vuoksi. Sekä talvella paljaat versot olisivat ikävästi esillä kun paikka on sellainen jonka yli pitää päästä lumet kasaamaan.

    VastaaPoista