22.6.2009

KURJENMIEKKA

Kurjenmiekka on mielestäni todella näyttävä ja kaunis kasvi. Jossain vaiheessa en ollut tykästynyt tähän ollenkaan, mutta nykyään haluaisin näitä lisää ja eri lajeja.
Onkohan kyseessä saksankurjenmiekka?? Olen hieman huono näissä lajien tunnistamisessa.

nuput ovat samettisen kauniita:


Ja tässä avonaisia kukkia:

Muistutus itselleni: kukki kesäkuun alku-

Seuraava teksti on otettu suoraan perhekerhon sivuilta.

Kurjenmiekat pihalla ja istutuksissa - käyttöideoita

Perennapenkkiin: varaa riittävästi tilaa tälle jopa metrin korkeuteen kohoavalle, komealle kasville. Näyttävimmillään kurjenmiekka on, kun se saa kasvaa riittävän runsaana alana myös leveyssuuntaan.
- Lammen rannalle ja kosteisiin paikkoihin: Kurjenmiekat viihtyvät erityisen hyvin kosteissa ja aurinkoisissa paikoissa, joskin ne kestävät hyvin myös ajoittaista kuivuutta, eikä lievä varjokaan haittaa.
- Luonnonistutukset: rotevakasvuinen siperiankurjenmiekka sopii myös luonnonkasvien seuraan. Etenkin vaaleansininen lajike on häikäisevä näky kasvaessaan suurena pehkona luonnonkasvien keskellä.
- Keltapäivänliljojen seuraan: kurjenmiekat ja päivänliljat tekevät molemmat heinämäisen lehtipehkon, mutta päivänliljojen taipuisammat lehdet täydentävät kauniisti kurjenmiekkojen jäykkää pystykasvua. Samoin keltainen ja sininen väri sopivat kauniisti yhteen. Molemmat kukkivat samaan aikaan.
- Itsenäisenä kasvustona: istuttamalla useita kurjenmiekkoja lähekkäin yhteen saadaan näyttäviä, pensasmaisia istutuksia.


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti